Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Γευτειτε απλα την ''σοκολατα'' σας ...

<<Μερικοί απόφοιτοι, με καλές δουλειές πλέον, συζητούσαν για τις ζωές τους σε μία «γιορτή σχολικής επανένωσης». Αποφάσισαν να επισκεφτούν τον παλαιό καθηγητή τους, συνταξιούχο πλέον, που πάντοτε ήταν πηγή έμπνευσης για αυτούς.

Κατά την επίσκεψη, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παράπονα τους για
την δουλειά, την ζωή τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Ο καθηγητής τους έφτιαξε ζεστή σοκολάτα σε μια μεγάλη καράφα, φέρνοντας ταυτόχρονα και πολλές κούπες διαφόρων ειδών και υλικών, ακριβές και φτηνές, όμορφες και άσχημες. Έπειτα τους κάλεσε να σερβιριστούν μόνοι τους.

Όταν όλοι πήραν από μία κούπα ο καθηγητής είπε: "Πρόσεξα ότι προτιμήσατε όλοι τις όμορφες και ακριβές κούπες, αφήνοντας πίσω τις φτηνές και άσχημες. Ενώ είναι φυσικό για εσάς να θέλετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, αυτό ακριβώς είναι η αιτία των προβλημάτων σας. Η κούπα δεν προσθέτει τίποτε στην ποιότητα της σοκολάτας. Συνήθως είναι απλά πιο ακριβή και σε κάποιες περιπτώσεις κρύβει αυτό που πίνετε.
Αυτό που πραγματικά θέλατε ήταν ζεστή σοκολάτα. Δεν θέλατε την κούπα. Αλλά συνειδητά διαλέξατε την πιο καλή κούπα".


Και πολύ σύντομα αρχίσατε να κοιτάτε τις κούπες των άλλων.

Τώρα σκεφτείτε αυτό :
Η ζωή είναι η ζεστή σοκολάτα. Η δουλειά, το χρήμα και οι θέσεις εργασίας σας είναι η κούπα. Είναι απλώς τα εργαλεία για να κρατήσετε την ζωή. Η κούπα που έχετε δεν χαρακτηρίζει, ούτε αλλάζει την ποιότητα της ζωής σας. Μερικές φορές με το να επικεντρώνεστε στην κούπα, δεν απολαμβάνετε την ζεστή σοκολάτα που σας έχει δώσει ο Θεός.

Πάντοτε να θυμόσαστε αυτό:
Ο Θεός φτιάχνει την ζεστή σοκολάτα. Δεν διαλέγει την κούπα. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα πράγματα. Είναι εκείνοι που φτιάχνουν το καλύτερο με αυτά που έχουν! Οι πλουσιότεροι άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που έχουν τα περισσότερα αλλά εκείνοι που χρειάζονται τα λιγότερα.>>


Μην σπαταλατε τον χρονο σας αναζητωντας την πιο ομορφη κουπα.Μην παιδευεστε για να αποκτησετε την πιο ακριβη.Γευτειτε απλα την σοκολατα σας :) 
Χρονια πολλα,Χριστος Ανεστη!!

10 σχόλια:

 1. υπεροχο!!!

  χρονια πολλα!

  αληθως ανεστη! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μαρια μουυυυυυυυυυυυ.. χρονια πολλα αληθως ανεστη...

  τα πιο λιγα.. ποσο σοφο..

  καλα να περνας..

  φιλακιαααααααααααααααα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χριστός Ανέστη... πάντα καλά και δημιουργικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλημερα! χρονια πολλα εκφρασου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλημερα hamomilaki!Aληθως Ανεστη! χρονια πολλα!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καλημερα , χρονια πολλα βασιλισσα μου! καλα να περνας και εσυ :) φιλακια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καλημερα skoutaridi! Αληθως Ανεστη! Χρονια πολλα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...